Δείκτης SAR για iPhone 8 και ακτινοβολία

Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και περισσότεροι οι καταναλωτές και αγοραστές του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus, τους  οποίους ενδιαφέρει το ποσό της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό τους ή αλλιώς ο δείκτης sar. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ας δούμε λίγο τι είναι ο δείκτης sar. Είναι ουσιαστικά ο δείκτης που δείχνει πόση ενέργεια απορροφάται από το σώμα όταν αυτό έχει εκτεθεί σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μιας συγκεκριμένες συχνότητας. H μέτρηση της ακτινοβολίας γίνεται είτε σε ολόκληρο το σώμα είτε σε ένα μικρό δείγμα ιστού. Μονάδα μέτρησης είναι το W/kg.

Για την Ευρωπαϊκή ένωση το όριο είναι 2W/kg σε δείγμα 10 γραμμαρίων. Στη σελίδα της Apple θα βρούμε τις μετρήσεις οι οποίες είναι η παρακάτω σε W/kg:

iPhone8: Σώμα – 0,99 , Κεφάλι – 0,97

iPhone8 Plus: Σώμα – 1,36 , Κεφάλι – 1,35

 

Κάνοντας μια σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα του iPhone βλέπουμε πως τα επίπεδα του δείκτη sar είναι εμφανώς μειωμένα. Αυτό δείχνει πως η Apple ακούγοντας την ανησυχία του κόσμου για την υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία κάνει τα πάντα για να μειώσει τους δείκτες της. Παρότι στην Ελλάδα είναι λίγοι αυτοί που απασχολούνται με την ακτινοβολία που εκπέμπει το smartphone τους σε σχέση με τις χώρες του εξωτερικού φαίνεται πως σιγά σιγά τα πράγματα αλλάζουν και το κοινό ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο.

Similar Posts